Preporuka
Login

Zaboravljen password

NOVO - DOWNLOAD
Posjetite/Visit
ESSUNNE
ET-TAQWA
Islam House
Ljekovita moć Kur'ana
insanba.blogspot.com
The Qur'an Project - Mass Dawah Campaign 2012
Ummah Welfare Trust (UWT) Committed to 100% Donations
Tanzil.net
Hoor al-Ayn
QuranicAudio.com
KEWSER TORTE SARAJEVO - HALAL TORTE
AMENTUBILLAHI - youtube channel
el-hattab - youtube channel
SalafiMedia Balkan - youtube channel
Vrijeme
Posjetitelji
Headache Causes
www.dini-islam.net

Razgolićene i pokrivene sestre

Go down

Razgolićene i pokrivene sestre

Komentar by Admin on 6/6/2010, 17:20

Razgolićene i pokrivene sestreSubhanAllah, skoro da čovjek ne može izaći u grad kako su počele ove vrućine vani, i to ne samo u grad, nego bilo gdje. Ovdje ne mislim da je velika vrućina razlog tome, nego ciljam na smutnju koja se svukud rasprostire, odnosno golotinju na svakom koraku. Mnogi jedva dočekaju da malo otopli pa da skinu sa sebe odjeću, te ostaju u krpicama na sebi, kao da se takmiče ko će se kraće i izazovnije obući. Kako žene, tako i muškarci. Mnogi jedva čekaju da pokažu svoju liniju koju su postigli raznim dijetama i za koju su mnogo truda uložili po raznim teretanama i aerobik klubovima, a oni malo imućniji plastičnim operacijama.

Sam se sjećam vremena kada sam bio mlađi, a od vjere udaljeniji, pa sam zimi intezivno trenirao bodi bilding, odnosno sate provodio po teretanama, jedva čekajuci da dođe ljeto, pa da se skinem u potkošulju i tako mišićav izađem u grad, i da se, kao fol, nekom pokazujem. La ilahe illallah, našto čovjek svoje vrijeme i svoje težnje usmjerava, kada mu je šejtan vodič u životu. Hvala Uzvišenom Allahu koji mi je ukazao na ove pogreške i pomogao mi da ih ostavim.

Ali, danas me duša boli kada vidim u gradu ili po prodavnicama kako bošnjakinje hodaju u potkošuljama i šorcevima ili u tijesnim hlačama, a njihovi muževi im prave drustvo. Parovi koje obično srećem u džamiji za vrijeme ramazanskih teravija, žene koje su tada pokrivene i koje su u pratnji svojih muževa i svoje djece?! Kada smo na namazima i u džamijama onda smo propisno obučeni, a kad dođe toplije vrijeme onda se oblačimo kao što se oblače i nevjernici. SubhanAllah, koji kontrast!

Gdje je ovim parovima stid, posebno ženama, ali i njihovim muževima? Zar smo zaboravili da je naš Poslanik, s.a.w.s, rekao da je i stid dio imana i da je u stidu svako dobro? Gdje je ljubomora kod tih ljudi, pa dopuštaju svojim ženama da izlaze tako obučene i tako omogućavaju drugim muškarcima da uživaju gledajući obline njihovih supruga? Kako će se djeca kod takvih parova naučiti da se oblače islamski i da se islamski ponašaju?

Mi ne smijemo dozvoliti sebi ovaj lukzus, pa da budemo ovoliko nepokorni svome Stvoritelju, kojem zasigurno nisu dragi ovakvi naši postupci, jer mi smo muslimani i nismo kao većina onih koji nas okruzuju. Mi vjerujemo da je ovaj svijet kratak i prolazan, i da ćemo biti proživljeni na Sudnjem danu i da ćemo tada polagati račun pred svojim Gospodarom. Kako ćeš se ti sestro, koja ovako oskudno odjevena hodaš po dunjaluku, osjećati tog dana kad sa sviju strana bude vatra razbuktana, i kada će majka od djeteta bježati a sin od oca?

Zar ćes ocekivati tada Allahovu milost, a jedan hadis ovako kaže: Ebu Hurejre,r.a.,prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, rekao: "Dvije vrste stanovnika Džehenema neću vidjeti: narod s bičevima u rukama koji su poput kravljih repova, i njima udaraju ljude; i žene, obućene a otkrivene, koje zanose u hodu, i druge tome pozivaju, i okrenute od pokornosti Allahu, glave im kao krive grbe deve. One neće ući u Dženet niti će osjetiti njegova mirisa, a zasigurno se njegov miris osjeća na ogromnoj daljini."(hadis bilježi Muslim)

Pa ako nije još sazrilo vrijeme za tvoje pokrivanje sestro, gledaj onda da na sebi imaš širu i neprozirnu odjeću kada izlaziš vani, pa da na taj način ne budeš od onih koji svojim razgolićavanjem šire smutnju.

Ja se divim našim pokrivenim sestrama muslimankama, koje nose hidžab ili nikab, i koje su shvatile bit ovoga svijeta, pa se ne stide izaći pokrivene na ulicu. Jer zašto se stidjeti ljudi, koji su svi nekad bili kapi sjemena i koji su svi zavisni Allahove pomoći i milosti, a zaboravljati na Allaha u čijoj ruci su životi sviju nas? Tako mi Allaha, ja ti se divim sestro!

Nije lahko na ovim vrućinama, izlaziti vani i biti pokrivena po cijelom tijelu, što zbog toplote, što zbog toga što svi gledaju u tebe i sažaljavaju te ili te ismijavaju - a time se istovremeno ismijavaju jednom od Allahovih propisa.

Ali ti se strpi i budi pokorna svome Stvoritelju, jer u tome ti je spas i znaj da je džehennemska vatra mnogostruko zešća i da se neće dugo smijati oni koji te ismijavaju. Znaj da će čas smrti doći i da će oni često zažaliti što nisu bili pokorni Allahovi robovi na ovom prolaznom svijetu. Budi sretna i nadaj se Allahovom zadovoljstvu i Džennetu, u kojem ćes imati ono sto ti duša zaželi i u kojem ćeš vječno ostati, inšaAllah.

(tekst preuzet sa stranice www.n-um.com)

avatar
Admin
Admin

Broj komentara : 729

Vidi profil korisnika http://www.dini-islam.net

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu