Preporuka
Login

Zaboravljen password

NOVO - DOWNLOAD
Posjetite/Visit
ESSUNNE
ET-TAQWA
Islam House
Ljekovita moć Kur'ana
insanba.blogspot.com
The Qur'an Project - Mass Dawah Campaign 2012
Ummah Welfare Trust (UWT) Committed to 100% Donations
Tanzil.net
Hoor al-Ayn
QuranicAudio.com
KEWSER TORTE SARAJEVO - HALAL TORTE
AMENTUBILLAHI - youtube channel
el-hattab - youtube channel
SalafiMedia Balkan - youtube channel
Vrijeme
Posjetitelji
Headache Causes
www.dini-islam.net

Đavolji advokati - obavezno pročitajte

Go down

Đavolji advokati - obavezno pročitajte

Komentar by Admin on 4/5/2010, 10:42

Đavolji advokati - obavezno pročitajteTradicionalno, umjetnici. imaju tu odgovornost da unapređuju unutrašnje čulo slušatelja i kreiraju veću svjesnost o jedinstvu svega stvorenog. U Persiji, zvukovi ptica i vodopada su korišteni za liječenje. Majke često koriste svoj blagi glas da bi ušuškale svoje bebe. Učenje Kur'ana je korišćceno za liječenje još od vremena Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Međutim nisu svi zvukovi iscjeliteljski. Neki mogu biti i opasni.

Zvuk muzike, naprimjer, utiče na brzinu pulsa, temperaturu kože, krvni pritisak, misićnu tenziju te na aktivnost moždanih valova. Muzika može takođe pomoći u oslobađanju biohemijskih supstanci kao što su endorphini u mozgu i ponašati se kao prirodno sredstvo protiv bolova. Ljudski skelet je takoder visoko osjetljiv na vibracije 69-70% zvukova koji se mogu naći unutar čujnog opsega, a zvuk se brže kreće u vodi od koje se čovjek najvise i sastoji. Skelet potom permanentno prenosi informacije sa još osjetljivijih nivoa u samo nervno tkivo. Neprikladna ili glasna muzika, s druge strane, može biti opasna. Studije iz 1990. tvrde da glasna muzika dovodi do vasoconstrictie uzrokovane povecanim krvnim pritiskom. To redom dovodi do hipertrophije glatkih mišića, suzavanja kapilara te začepljenja krvotoka.

Gdje je rock muzika u svemu tome?

Eksperimenti sa biljkama su to također pokazali nešto slično. Naime, biljke koje su mučene muzikom Jimmija Hendrixa i grupe Led Zeppelin uginule su za desetak dana, a svojim su rastom bježale od izvora zvuka.

Utjecajem disharmonične rock muzike i njenog sadržaja - skrivenim i otvorenim porukama, mladi upijaju programe zla koji će kroz njih utjecati da budu hladni i zli, fanatici, ideolozi mraka. Mnogi ne znaju koliko su vođeni i izmanipulisani. Mnogi obožavaoci kažu da se prilikom slušanja ove ili one, rock ili heavy metal muzike apsolutno dobro osjećaju i da dobijaju puno energije. Ali oni ne znaju da postoje i negativna energetska polja sa kojim možemo stupiti u komunikaciju, a preko njih i sa demonskim poslužnicima i hijerarhijama. Ovoj privlačnosti rock muzike često je prethodila životna situacija neispunjenih želja, potreba za zaštitom, razočarenja, neuspjeha, odakle dolaze osjećaji samoće, melanholije, frustracije, rezignadje pa sve do agresije, pobune i samoubistva. Ti osjećaji otvaraju vrata negativnoj energiji i zvukovima kao štoje rock muzika .Zviždeći tonovi, prodorna kreštanja i glasna muzika faktor su smetnje našem duhovnom miru.

Kokain, marihuana, LSD...

Šezdesete godine su bile period velikog nemira u Sjedinjenim Američkim Državama. Kultura mladih je tražila drugačiji način života, a našla je marihuanu i nove "unapređene" droge kao što je lysergic add diethylamide (LSD). Ove droge nisu u potpunosti shvaćene, i vjerovalo se da one mogu proširiti ljudsku svjesnost a njihovim konzumentima osigurati mistično iskustvo koje je moglo povećati njihovo razumijevanje. Mnogi od najranijih eksperimentatora sa LSD-om (najzapaženijije Timothy Leary) smatrali su ovu drogu poklonom čovječanstvu - neizvjesnoje od čega ili koga. Bez obzira na ove izvore, LSD je imao glavni utjecaj na razvoj rock muzike. Zvuk i sadržaj pjesama su primjetno izmijenjeni. Rock muzika postaje opterećena pretpostavljenom mističnom slikom generisanom od strane halucinogena. Ovaj pokret je imao svoje korijene kako u samim muzičarima tako i u muzici posvecenim biznismenima Naprimjer, jedan od najvećih proizvođača LSD-a (tajanstvena figura koja je još uvijek poznata samo kao Owsley) sponzorisao je rock band The Grateful Dead u promišljenoj kampanji promovisanja ideje o ekspanziji svijesti kroz upotrebu LSD-a

Satanske zamke

Bivši pripadnik masona, odnosno njihovog užeg kruga -iluminata (satanskih "svjetlonoša"), John Tod, posvjedočio je kako je služio satani kroz jedno od najmoćnijih sredstava destrukcije mladih - rock muzike:

"Bio sam rukovodilac produkcije Zodiac, najveće organizadje firmi za produkciju ploča i društva za organizaciju koncerata u USA. Kad bi se dovršila jedna matrica (snimak sa koje se presnimavaju sve druge ploče i kazete), odnosili bi je u jednu salu koja nije bila dostupna za javnost i tamo bi bila postavljena najedan oltar (satani). Informacija o ovim kultnim radnjama te o usnimavanju tajnih, uhu nečujnih molitvi satani na pločama i kazetama dospjela je u javnost i to je izazvalo veliku paniku medu producentima i njihovim Ijudima u pozadini, a 'kršćanski' obožavaoci ove muzike radili su na rušenju populamosti izdavača. Zato je otvorena nova firma produkcije ploča i potpisani su ugovori sa nekim uglednim rock grupama i dali im blaža, 'kršćanska' imena." Tod priznaje: "Da biste znali koliko demona imate u kući morate samo prebrojati svoje rock ploče."

Skrivene poruke

Pjesma "Stairway to Heaven" grupe Led Zeppelin je najpopularnija pjesma u historiji rocka. Jedan redak pjesme kaže: "Znaš, ponekad riječi imaju dva značenja." Treba znati daje pjesma podvrgnuta satanskom BACKMASKINGU! Jedan dio slušan normalno glasi: "Da, postoje dvije staze kojima možeš ići, ali u dugoj trci još uvijek ima vremena da promijeniš put na kojem si." Ali ako se to pusti unatrag, jasno se može čuti: "To je moj slatki satana... ohhh, zapjevaću jer živim sa satanom." Ovo je pjesma "number one" u historiji rocka! Samo koincidencija? Ne bi se reklo! Jimmy Pageje predani sljedbenik sataniste Aliestera Crowleya. Jedno od Crowlyjevih satanističkih učenja je naučiti bacati neslućene čini na ljude govoreći im unazad! U pjesmi "Houses of Holy", oni pjevaju:

"Neka pjesma bude tvoj gospodar

Hoćeš li povesti računa o gospodarevom pozivu

Ohhhh, satana..."

Ljudski mozak je podijeljen u dvije polovine. Naučnici tvrde da lijeva polovina mozga obuhvata racionalne i analitičke funkcije nervnog sistema, dok je desna polovina mozga sposobna obuhvatati podsvjesne, emocionalne i instinktivne procese. Tako, naprimjer, skrivenu poruku "unauhiram imzu", koja preko lijeve polovine mozga dospijeva u svijest slušaoca, desna polovina mozga pretvara u naredbu "uzmi marihuanu". Razum se ovoj poruci ne može suprotstaviti, jer je ne prepoznaje.

Mnogi rockeri i rock grupe kao što su: The Beatles, The Eagles, Pink Hoyd, Alan Parsons Project, T. Rex, Rolling Stones, Tull, Reed, Eltonjohn, Madonna, Chris de Burhg i dr., osim svoje destruktivne muzike, svojim slušaocima, kroz teliničko ili fonetsko šifrovanje jednog snimka, predaju još i skrivene poruke, izobličene ili uhu nečujne (ali podsvjesti čujne), a koje bi trebalo destruktivno djelovati. "I kad posmatramo osnovno značenje u mozak tajno unesene poruke biće nam jasno demonsko nastojanje da se čitave mase mladih - koje o tome i ne slute, odgajaju za 'đavolje legije' ("Rock unatrag", Michaela Bushmanna)."

Neki primjeri skrivenih poruka:

"Pristupi nam, pristupi nam, pristupi nam..." (pjesma "Hell Awaits" grupe Slayer);

"Sam đavo je tvoj bog" (pjesma "God of Tliunder" grupe KISS);

"Zli imaju moć" (pjesma "Every Little" grupe Police);

"'Ja te volim' - rekao je đavo" (pjesma "Tops" grupe Rolling Stones);

"Ti si bespomoćan protiv zlih, protiv sviranja unatrag" (pjesma "She bop" grupe Cindy Lauper);

"Hail Satan, haaaaail Satan!" (pjesma "When you call my name" pjevačice Madonna).

Kroz ove skrivene, unatrag snimljene, poruke, čovjekovoj podsvijesti, koja je jača od svijesti i kojoj svijest robuje, daju se hipnostičke zapovijedi kako misliti, kako osjećati, kako se osjećati bespomoćnim protiv "moćnih" (koji postaju moćni samo zato što ih obožavamo).

I skriveno i jasno...

Dok metoda backward masking (backmasking, backtracking) upravo "finim" rok grupama donosi veliku populamost jer podsvjesne satanske poruke pojačavaju uspjeh, dotle heavy metal ili death metal grupe vec' otvoreno koriste široku paletu riječi bogohuljenja, gnusosti i perverzija. ("Slušaj čovječe čime te miluju: budi đubre do kraja.")

Rock zvijezda, homoseksualac, David Bowie u magazinu Rolling Stone (12. II 1976.) je zapanio muzički svijet kada je izjavio:

"Rock je oduvijek bio đavolja muzika... Vjerujem daje rock & roll opasan... Osjećam da mi samo nagovještavamo nešto još mračnije od nas samih."

U pjesmi "The Conjuring" grupe Megadeth, jasno se može čuti prava misija rocka:

"Ja sam đavolov advokat, prodavac, ako hoćeš... Dodi i pridruži mi se u mojem paklenom ambisu... Ja imam tvoju dušu!"

Na kraju pjesme pjevaju: "Povinuj se!"

Grupa Metallica u svojoj pjesmi "Jump in the Fire" nareduje omladini da skoči u pakao:

"Prati me sada, dijete moje...

Uradi tačno onako kako kažiem... Skoči svojom voljom ili budi uzet silom Imaću te na jedan ili drugi način... Stoga, dostigni dno, ščepaj mi ruku, šetaj sa mnom kroz zemlju, Dodi domu kojem pripadaš, Tako, hajde, skoči u vatru."

U svojoj naslovnici "The Prince", Metallica otvoreno pjeva:

"Anđele iz dubina...

Hoću da prodam svoju dušu...

Uzmi moju dušu, sotono

sa dijamantima kojim se odužuješ

Nije me briga za raj

Stoga, ne traži da plačem

I ja ću gorjeti u paklu

Od dana kada umrem."

Rock zvijezda, Marilyn Manson, ponosno se hvali: "Nadati se je da ću biti zapamćen kao osoba koja je donijela kraj kršćanstvu." (Spin, august 1996.) Mansonove nade su: "Mislim da svaki put kad ljudi slušaju ovaj novi album možda će bog biti uništen u njihovim glavama..." (Huh, oktobar 1996.) Mansonove blasfemije nisu samo akt. Manson rado priznaje da tu ima više od onoga što je očigledno: "Ja ne znam da li je iko stvarno razumio šta mi pokušavamo učiniti. To ne predstavlja samo šok... to je mamac. Jednom kada ih uhvatimo, mi im možemo dati našu poruku." (Hit Parader, oktobar 1996.)

Bon Jovi pjeva u "Homebound Train":

"Dok sam bio još samo dječak đavo me je uzeo za ruku odveo me od moje kuće napravio me je čovjekom... Ja idem dolje, dolje, dolje, Dolje, dolje,... Na vozu koji juri kući."

U magazinu "Smash Hits", Bon Jovi kaže: "... Ubio bih svoju majku za rock & roll. Prodao bih svoju dušu."

Jedna od najpoznatijih pjesama 70-tih je "Hotel California" grupe The Eagles. Mnogi ljudi ni u snu ne bi pomislili da se ta pjesma odnosi na "Crkvu Satane", koja je smještena u preobraćenom HOTELU u ulici CALIFORNIA. Unutar omotnice albuma, gledajući nadolje, stoji slika Antona Laveya, osnivača "Crkve Satane" i autora Satanske biblije! Neki će reći: The Eagles nisu ozbiljni - oni samo prodaju ploče. Ali Larry Salter, menadžer ove grupe, u novinama Waco Tribune Herald (28. II 1982.) priznao je da su The Eagles bili upleteni u "Crkvu Satane". Nije iznenadujuće budući da je jedna njihova pjesma naslovljena kao "Prijatan dan u paklu." (U samoj pjesmi "Hotel Califomia" oni pjevaju: "Zvijer se ne može ubiti...", misleći pritom na đavola.)

Grupa KISS je iskakala na pozornicu kao rock'n'roll demoni - bljuvanjem krvi i vrišteći. Njihova ispovijest glasi: "Mi smo sveštenici 'Satanskog bratstva Amerike'. Izdavač ploča nije želio da objavi naše pravo ime jer naše ime znači 'Kings In Satan Service' (Kraljevi u satanskoj službi)."

Grupa Black Sabbath je, ustvari, tokom svojih koncerata pozivala omladinu da prime satanu. Jedan od njihovih albuma je istinoljubivo nazvan "Prodali smo naše duše za rock & roll". Njihova pjesma N.I.B. (Kristovo rađanje u crnom) je jedna od najotvorenijih satanskih pjesama ikad snimljenih. To je Luciferova Ijubavna pjesma u kojoj on poziva slušaoca da "ga uzme za ruku":

"Neki Ijudi kažu da moja Ijubav ne može biti istinska

Molim te, vjeruj mi, moja Ijubavi, i ja ću ti pokazati

Daću ti one stvari koje si smatrao nestvamim...

Tvoja Ijubav prema meni umalo da ne postane stvarna...

Pogledaj u moje oči, vidjećeš ko sam ja,

Moje ime je Lucifer, molim te, uzmi me za ruku!"

Pjesma "Sympathy for the Devil" grupe Rolling Stones je zvanična anatema "Crkve Satane". U njoj Lucifer govori u prvom licu. Vodeći vokal, Mick Jagger, tvrdi da Anton Lavey, osnivač spomenute crkve, inspiriše njegovu muziku! Njihov album "Their Satanic Majesties Request" ne ostavlja sumnju na njihovu vjernost.

Na dodjeli MTV nagrade 1992. godine, predstavnik grupe Red Hot Chili Peppers je, nakon zahvale, rekao: "Najprije želimo da zahvalimo satani..."

Šta misliš da ova muzika čini?

Spomenute su samo neke od najpopularnijih grupa na svijetu koje služe đavolu.

Prema knjizi "Satanizam u Americi", ova pojava predstavlja najbrže rastuću supkulturu među američkim tinejdžerima. Studije koje je obavila Georgia Police Academy otkrivaju da 90% umiješanih u satanizam čine tinejdžeri. Dr. Paul King, direktor programa za adolescente u bolnici Charter Lakeside, u Tennesseeju, kaže da je više od 80% njegovih pacijenata tu zbog rock muzike. On kaže da "ova lirika postaje njihova životna filozofija, religija".

"Gospodaru moj," - reče - "zato što si me u zabludu doveo, ja ću njima na Zemlji poroke lijepim predstaviti i potrudiću se da ih sve zavedem, osim među njima Tvojih robova iskrenih." (Kur'an: El-Hidžr, 39'40)

Literatura:

1. Eric W. Brown, The Occult Influance On Rock Music

2. Terrv Watkins, The Devil's Advocate

3. Hwaa Irfan, The Science of Sound

(Tekst preuzet iz TAKVIM-a 2006 godine Islamska Zajednica Bosne i Hercegovine)
avatar
Admin
Admin

Broj komentara : 729

Vidi profil korisnika http://www.dini-islam.net

Na vrh Go down

Na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu